Om mig

Mit billede
Faaborg, Denmark
Er 35 víntre og total ny i denne blogger-verden. Men det skal prøves af:-) Arbejder pt på at blive gravid ved hjælp af insemination, hvilket jeg håber sker her i 2015, har været i gang længe. Min blog vil komme til at handle om mange forskellige ting, men primært mit kreative gen. Men jeg vil da også komme ind på mine tanker ifm insemination, sport, mine to katte, familie, venner og så videre... Og som profilbilledet antyder, er jeg ikke i nærheden af at tjene penge som model... God læselyst til alle:-)

søndag den 6. september 2015

om de 3 sidste skud i bøssen...

Hvad er det bedste og største der kan ske for et menneske? Stort set alle man stiller det spørgsmål, vil svare at det er at få børn. Et eller andet sted er det vel også det, det hele handler om; at sikre artens overlevelse...For mig har det også i mange år været en drøm at få børn. Det har bare ikke artet sig sådan at det er sket. Der er mange årsager til dette, men det har ikke været den klassiske; at jeg lige skulle have uddannelse, hus, bil og kæledyr og være gældfri først...Jeg har egentlig altid gerne ville have mange børn, eller i hvert fald flere end de 2 gennemsnitsfamilier får.
Jeg tror det har noget at gøre med, at jeg har rigtig, rigtig stor glæde af mine egne søskende, selvom der er rigtig stor aldersforskel på os. Min storesøster, Henriette er 10 år ældre end mig, min bror Steen er 9 år ældre og lillesøster Bolette er 8 år yngre end mig...så min mor har et sæt pseudo-tvillinger og 2 enebørn. Jeg har aldrig syntes det har været et problem på nogen måder og jeg vil ALDRIG bytte for noget i verden...heller ikke selvom mine søskende kan være noget så irriterende og søskende-agtige...men de siger sikkert det samme om mig...eller det håber jeg da i hvert fald.

Nu rykker alderen og jeg er tættere på de 40 end på de 30, så jeg har ikke ret mange skud tilbage i bøssen, for at få det/de børn jeg skal have. Da jeg var yngre, sagde jeg altid, at hvis jeg ikke havde nogen børn når jeg var 32, fik jeg ingen børn, for der er/var mange andre ting jeg også skulle nå. Det har jeg opgivet...
Da krisen, for et par år siden, blev større, blev jeg spejderleder, så kunne jeg da få lov til at "låne" andre folks børn. Jeg har stadig stor glæde af det og vil gerne fortsætte med det.

Det er nu 5 år siden jeg første gang tog kontakt til en fertilitetsklinik med henblik på at blive gravid. Jeg tog en stor beslutning om at jeg måtte prøve selv at blive gravid med hjælp fra en donor. Det er, for nogen, nærmest en kriminel handling. Jeg kan sagtens se og forstå nogle af de argumenter der kommer, men jeg har valgt denne måde, fordi jeg synes den er SÅ meget mere sober end hvis jeg gik i byen, kun med det formål at blive gravid. Det er ikke ok, hverken over for barnet eller en eventuel far. Jeg kan også godt se og forstå det argument om at det er en egoistisk handling, at få et barn alene. JA det er det, men min egoisme er jeg overbevist om at jeg kan konvertere til 100% ÆGTE kærlighed til mit barn. For det er det jeg vil og det er gennemtænkt på alle mulige måder INDEN jeg tog kontakt til klinikken. I løbet af hele det her forløb har jeg skrevet dagbog med tanker, følelser og en masse ord om hele processen. Jeg er sikker på alle disse ord, vil hjælpe mig og mit barn til en forståelse af hinanden og de valg jeg har truffet.

Da jeg startede på hele denne proces for 5 år siden, var der betaling, både i det private og i det offentlige, så jeg tog derfor kontakt til en privatklinik. Jeg kom i gang og havde i alt 6 forsøg hvor jeg blev insemineret, et af forsøgene resulterede i en graviditet...JAHHH....men, men, men jeg fik en ufrivillig abort i 9. uge. Det tog ret hårdt på mig og jeg holdt derfor pause fra det hele i et års tid.
I det år kom, den nu tidligere, socialdemokratiske regering til og den fjernede betalingen for fertilitetsbehandling til enlige i det offentlige system. Jeg valgte derfor at prøve lykken der. Jeg må indrømme at jeg er meget overrasket over hvor fantastiske de mennesker er.
Jeg har nu haft et par forsøg med insemination, men fordi man havde mistanke om at jeg lider af endometeriose, lykkedes det ikke. Pludselig oplevede jeg at en cyste (endometeriosen) voksede voldsomt og denne skulle så fjernes før vi kunne fortsætte. Det satte mig lige 2 måneder tilbage.
Da jeg startede op igen efter min operation, hvor man fjernede cysten, blev vi enige om at insemination nok ikke ville være løsningen for mig. Derfor skulle jeg igennem reagensglasbehandling med ALT hvad der hører til; hormonbehandlinger med sprøjter, piller, ægudtagning og (forhåbentlig) ægoplægning...for det er her jeg er nu. Da jeg fik taget æg ud i juni, blev jeg kraftigt overstimuleret af hormoner og de turde derfor ikke lægge æg op. Så derfor har jeg nu 3 æg liggende i fryseren, der venter på at jeg er klar til ægoplægning....bare rolig, de skal ikke op alle 3 på en gang :-)
Jeg skal til scanning i næste uge...det bliver rart at komme videre i processen.

Det har været en meget lang proces, som jeg kan se en ende på nu...Det vil sige at uanset hvad, så har jeg 3 forsøg tilbage i bøssen. Jeg kan få lagt æg op 3 gange nu, lykkes det ikke, kan det offentlige ikke hjælpe mig mere. Hvis jeg så vil fortsætte, så skal jeg tilbage til det private...og betale for det. Det er så hvad det er, men det er ikke billigt skal jeg hilse og sige. Derfor er jeg også begyndt at mentalforberede mig på at jeg MÅSKE ikke får børn...Det er ikke sådan at jeg tænker på det dagligt eller hver 2. dag, men det er i mit hoved. Jeg bruger stadig 98% af tiden på at sige at selvfølgelig lykkes det nu, men jeg synes bare det er rigtig vigtigt at have den anden lille del med i tankerne. Jeg vil blive frygtelig ked af det og skuffet hvis det ikke lykkes, men i og med jeg har det i tankerne er jeg ikke helt uforberedt på det...
Så kære venner; Det er nu I skal krydse fingre, fra næste weekend og 3-4 uger frem :-) 

2 kommentarer:

  1. Uanset hvad, så er du den sejeste person jeg kender. At du tør blive alenemor... ingen fordomme eller noget... du er sq sej... jeg krydser alt hvad krydses kan, og husker at det bringer uheld at "dobbeltkrydse".

    SvarSlet
    Svar
    1. 1000 1000 tak for de søde ord. Det betyder meget. Jeg har egentlig ikke mødt nogen fordomme...endnu, men de kommer jo nok, hvis det lykkes og man skal fortælle hvem faderen er...

      Slet